Maszynka do mięsa Kenwood MG450 biała 1400W 3 sitaFunkcjonalna maszynka do mielenia MG 450, dzięki mocy 1400 W oraz potężnej, metalowej ślimacznicy i podajnika z tacką, prosto przetwarza mięso, ryby, twarde sery, owoce i warzywa.
Została wyposażona w trzy sita o średnicach otworów 3 mm, 4,5 mm i 8 mm i wytrzymałe, stalowe ostrza, gwarantujące moc i pracę bez wysiłku. Nie tylko ułatwi zmielenie wszystkich gatunków mięs, lecz umożliwi też produkcję domowych wędlin, pasztetów, musów, kiełbas i farszów, a także pomoże przygotować niemało dodatków, którymi urozmaicisz swoje potrawy.
NAJWAŻNIEJSZE właściwości:pokrywa - materiał wykonania: TworzywoKolor: BiałyRozmiar (cm): 33x26.5x21 (wys.xszer.gł.)Moc: 1400 W (max)Waga: 3.8 kgObroty wsteczne: takPojemnik na akcesoria: takMiejsce na schowanie kabla: takPopychacz: takGumowe nóżki: takSitko do mielenia na grubo: takTarcza do mielenia (minimalne otwory): takKońcówka do Kebbe: takWydajność mielenia na min.: 1,5 kgTarcza do mielenia (średnie otwory): takRozmiar tarcz do mielenia: 8Podajnik z tworzywa lub metalu: Z tworzywaKońcówka do robienia kiełbas: tak wspaniale zmielone mięsaZ praktyczną maszynką MG 450, łatwo zmielisz wszystkie rodzaje mięsa, ryby, twarde sery, owoce i warzywa.
Moc maksymalna 1400 W zezwala na precyzyjne przetwarzanie elementów w krótkim czasie. Dzięki wszechstronnym akcesoriom i wygodzie używania, urządzenie ułatwi codzienne gotowanie, czyniąc je przyjemniejszym.
Trzy metalowe sitkaMaszynka ma w zestawie trzy sita o zróżnicowanej wielkości oczek, zezwalające przyrządzić najróżniejsze dania kuchni świata, przystawki, farsze czy pasztety.Sitko 3 mm - mieli na drobno kawałki mięsa, ryb i warzyw, które można użyć do przygotowania najróżniejszego typu farszów, delikatnych terrin, smarowideł i pasztetów i innych potraw, charakteryzujących się jednolitą i dość zwartą konsystencją.Sitko 4,5 mm – jest wyśmienite do mielenia mięsa na burgery, pulpety, pieczeń rzymską, zapiekanki, chili con carne oraz nadzienia do krokietów, pierogów, naleśników, tortilli czy taco.
stanie na wysokości zadania także przy mieleniu warzyw, twardego sera i orzechów.Sitko 8 mm - pozwoli uzyskać masy o wyrazistej strukturze, które możesz zastosować do wyrobu kiełbas, a także tradycyjnych pozycji kuchni polskiej.
Będzie na dodatek wspaniałe do przygotowania mięsa, podrobów i cebuli na pasztet. Mistrzowskie akcesoriaUrządzenie wyekwipowano ponadto w dwie nakładki do wyrobu kiełbas, które pozwolą przygotować tradycyjne polskie specjały, a także nasadkę do kebbe – flagowego dania kuchni bliskowschodniej, nadziewanego mięsem z orzeszkami pinii.Łatwa i bezpieczna obsługaObsługę, zachowanie czystości kuchni i konserwację urządzenia usprawniają konkretny, metalowy podajnik z pokrywą, a także poręczny kluczyk do montażu i demontażu akcesoriów.
mistrzowski popychacz i gumowe nóżki, zapewniające stabilność urządzenia podczas mielenia, gwarantują bezpieczeństwo pracy.