NZ64F3NM1AB_PŁYTA INDUKCYJNA wybrane parametry funkcjeSTEROWANIE bezpieczeństwo rzut technologiczny podsumowanie warto wiedzieć wybrane atrybuty TimerUłatwia przygotowywanie potraw. Może służyć jako wyłącznik czasowy lub do odliczania pozostałego czasu.
Funkcja BoosterZwiększa tymczasowo siłę grzania danego pola o kilkadziesiąt procent. Jest to pomocne, gdy zależy nam na prędkim podgrzaniu dania. Sterowanie dotykoweCzytelny panel sterowania umożliwia komfortowe monitorowanie wybranych parametrów pól indukcyjnych.
Blokada dostępuZabezpieczenie to broni przez nieświadomym włączeniem polagrzewczego i aktywacją płyty. Poręczna i estetyczna sprawdź, jak przyjemnie przyrządza się potrawy i uzyskuje doskonałe rezultaty.Płyta indukcyjnaposiada 9 stopni mocy, 4 pola grzejne i moc całkowitą 7,2 kW.
Ceramiczna powierzchnia jest przystępna w utrzymaniu czystości i nadaje kuchni wyrafinowanego charakteru. Kiedy gotowanie powoduje prawdziwą przyjemność, każde danie smakuje nadzwyczajnie! Timer - wyłączenie czasowe samoczynnie wyłącza pole grzejne po upłynięciu ustawionego czasu.
Tej funkcji można wykorzystać do kilku pól grzejnych jednocześnie. Już nie musisz czekać na koniec gotowania, możesz zająć się innymi sprawami. Momentalnie reagujące pola grzewcze Płyta rozpoznaje, czy na włączonym polu cieplnym został postawiony garnek.
Jeśli go tam nie będzie, grzanie zostanie wyłączone. Funkcja Booster umożliwia skrócenie czasu przygotowania potraw przez zwiększenie mocy pola cieplnego o kilkadziesiąt procent przez 10 minut. InstynktownE STEROWANIE 1 Przełączniki wyboru pola grzejnego 2 Przełączniki wyboru ustawień grzania/zegara 3 czujka sterowania zabezpieczeniem 4 czujka główny włącz/wyłącz 5 sensor sterowania i wyświetlacz zegara 6 Wskaźnik ustawień grzania i ciepła resztkowego 7 detektor podwyższenia mocy bezpieczeństwo Detekcja temperatury Gdyby z jakiejś przyczyny, temperatura pól cieplnych przekroczyła poziom bezpieczny, wtedy ich poziom mocy zostanie automatycznie obniżony.Po tym jak skończysz pracę przy płycie, wentylator będzie jeszcze przez 1 minutę działał.
Wskaźnik ciepła resztkowego Kiedy informacje pole cieplne albo cała płyta jest wyłączona, wtedy o obecności ciepła resztkowegoświadczywyświetlany symbol "H". Gdy, pola grzewcze są wyłączone, wskaźnik nie gaśnie tak długo aż nie ostygną.
Możesz użyć ciepło resztkowe do rozmrażania albo do utrzymania ciepła potraw. Blokada dostępu Funkcja uniemożliwia przypadkowe włączenie pól grzejnych. Osiągalne jest jeszcze zablokowanie panelu sterowania, pozwalające zapobiec przypadkowej zmianie ustawieńnp.
na skutek przetarcia panelu szmatką. Rzut techniczny A Szerokość: 590 mm B Głębokość: 520 mm C Wysokość: 57 mm podsumowanie POZNAJ parametry PŁYTY NZ64F3NM1AB technika rodzaj Indukcyjna wariant instalacji Do zabudowy ilość pól grzewczych 4 WYGLĄD Powierzchnia Szkło ceramiczne Sposób sterowania Sterowanie dotykowe FUNKCJE Funkcja Booster Tak Wskaźnik ciepła resztkowego Tak Timer Tak atrybuty technologicznE całkowita moc (kW) 7,2 kW Moc/pole 140 mm do 1500 W Moc/pole 220 mm do 2600 W atrybuty FIZYCZNE rozmiary (SxWxG) 590 x 57 x 520 mm Waga (netto) 10.5 kg BEZPIECZEŃSTWO Blokada dostępu Tak warto wiedzieć Instrukcje dotyczące bezpieczeństwa: Do czyszczenia płyt indukcyjnych nie wolno używać środków zawierających składniki ścierne albo ostrych szczotek metalowych, ponieważ mogą one zarysować powierzchnię, co może doprowadzić do pęknięcia szyby.
Nie należy używać płyty grzewczej do podgrzewania folii aluminiowej, produktów zawiniętych w folię aluminiową lub zamrożonej żywności zapakowanej w aluminium. Jeśli pomiędzy dno garnka i płytę grzewczą dostanie się płyn, może powstawać sprężona para powodująca podskakiwanie garnka.
Należy zawsze monitorować, aby płyta grzejna i dno garnka były suche. Podgrzewanie indukcyjne: - Zasada działania podgrzewania indukcyjnego: Po umieszczeniu naczynia na polu grzewczym i włączeniu urządzenia układy elektroniczne płyty indukcyjnej rozpoczną generowanie „prądów indukcyjnych” w spodniej części naczynia, co spowoduje stały wzrost temperatury w naczyniu.
- Szybsze gotowanie i smażenie: Dzięki bezpośredniemu ogrzewaniu naczyń, a nie płyty szklanej urządzenia, możliwe jest uzyskanie pokaźniejszej produktywności gotowania niżeli w innych systemach, ponieważ nie występuje utrata ciepła.
Większość zużywanej poprzez urządzenie energii jest przekształcana w ciepło.